Preşedintele Franţei ridică garanţia depozitelor bancare la „principiu absolut, irevocabil“

Preşedintele
Franţei ridică garanţia depozitelor bancare la „principiu absolut, irevocabil“

Preşedintele Franţei, Francois Hollande FOTO Reuters

Preşedintele francez François Hollande a subliniat marţi, cu referire la situaţia din Cipru, că garanţia depozitelor bancare ar trebui să fie „un principiu absolut, irevocabil“ în cadrul zonei euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Noi acordăm o mare importanţă uniunii bancare, mecanismelor de supervizare ca mijloc de recapitalizare cu garanţia depozitelor care trebuie să fie un principiu absolut, irevocabil“, a declarat preşedintele francez într-o conferinţă de presă la Palatul Elysée, alături de şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy.

Garanţia depozitelor este un „principiu fundamental în uniunea bancară“, iar „cei care depun bani în băncile zonei euro au o garanţie asupra fondurilor care sunt depozitate“, a insistat François Hollande.

„Este un principiu care trebuie respectat, deoarece dă încredere şi consolidează uniunea, iar atunci când există o crizã, tocmai prin MES se produce reglementarea prin intermediul recapitalizãrii“, a notat el.

Soluţia adoptată în Cipru, de impozitare a depozitelor bancare mai mari de 100.000 de euro, este „un tratament ce nu poate fi decât excepţional, specific, unic şi care a trebuit să fie făcut“.

În acelaşi mod, Mariano Rajoy a subliniat că recapitalizarea băncilor europene aflate în dificultate ar trebui „să se facă aşa cum este prevăzută prin intermediul MES“, insistând că el „nu ar fi în favoarea unei directive“ europene care ar lua în considerare recapitalizarea prin intermediul depozitelor bancare ale deponenţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările