Preşedintele Uniunii pentru o Mişcare Populară denunţă „spionajul politic” în cazul înregistrării convorbirilor lui Sarkozy

Preşedintele Uniunii
pentru o Mişcare Populară denunţă „spionajul politic” în cazul înregistrării
convorbirilor lui Sarkozy

Preşedintele UMP, Jean-Francois Cope. FOTO: 20minutes.fr

Preşedintele Uniunii pentru o Mişcare Populară, Jean-François Copé, a criticat în mod dur apariţia în mediul public a înregistrărilor care-l visează pe Nicolas Sarkozy, liderul de centru-dreapta afirmând că acest caz este „asemănător unui spionaj politic veritabil”, informează cotidianul „Le Monde”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţia oferită de preşedintele UMP a venit ca răspuns la noile informaţii din media, potrivit cărora „Le Canard Enchaîné” a lansat ideea că ministrul Justiţiei, Christine Taubira, a avut înregistrările convorbirilor lui Sarkozy încă din 26 februarie. Cu toate acestea, socialista din fruntea ministerului a precizat nu a avut nicio informaţie despre acest caz.

„Destul, acest caz este pe cale de a fi de o gravitate excepţională, statul de drept este pus în discuţie”, a opinat într-un comunicat de presă Jean-Francois Cope, cerându-i concomitent preşedintelui Republicii să „spună adevărul francezilor”.

Potrivit preşedintelui UMP, „ Francois Hollande pare să fie un bun moştenitor al (n.r. – obiceiurilor) lui Francois Mitterand, în loc să garanteze libertăţile (n.r. – de bază ale cetăţenilor)”. În plus, Copé a cerut electoratului francez să-l taxeze pe preşedintele Republicii prin votarea în prima rundă electorală a municipalelor toţi candidaţii UMP.

La rândul său, fostul ministru al Justiţiei din perioada preşedinţiei lui Sarkozy, Rachida Dati, a precizat într-o declaraţie de presă că este „urgent” ca parchetul „să explice” ce se află în spatele acestui caz.

Mai mulţi membri importanţi ai UMP au criticat modul în care s-a desfăşurat acţiunea de ascultare a fostului lider de la Palatul Elysee, printre aceştia numărându-se: Francois Fillon (fost prim-ministru în perioada 2007-2012), Christian Jacob (preşedintele grupului parlamentar al UMP) sau Eric Ciotti.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: