Preşedintele sârb a declarat stare de urgenţă la Belgrad, după o creştere a numărului de cazuri zilnice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Serbiei Alexandar Vucic a declarat azi-noapte stare de urgenţă la Belgrad şi reluarea unor restricţii după o creştere a numărului de noi cazuri în capitală, relatează Rador.

Potrivit Rador, sârbii din capitală vor trebui să poarte măşi în spaţii publice închise şi în transportul public, cluburile şi cafenelele vor avea un program redus, iar adunările vor fi limitate la 100 de persoane în interior şi 500 în aer liber. Starea de urgenţă intră în vigoare imediat, a declarat primăria.

Numărul noilor cazuri au crescut de la o medie de 50 de cazuri acum o lună la 250, iar în capitală trei spitale au fost din nou deschise doar pentru pacienţii Covid-19.

Cazurile au început să crească după alegerile legislative de la 21 iunie şi un turneu de tenis organizat de Novak Djokovic, testat pozitiv la scurtă vreme de la debutul competiţiei.

Serbia a înregistrat peste 15.000 de cazuri de coronavirus, între care 287 fatale. Joi ţara a raportat 359 de contaminări, în creştere faţă de 272 în ziua precedentă.

Serbia se află pe lista recomandărilor UE de ţări cu risc epidemic redus. Dintre ţările extracomunitare aflate pe această listă, Ungaria a ales să-şi deschidă graniţele doar pentru Serbia, unde se află o comunitate maghiară numeroasă, relatează Radio Europa Liberă Moldova.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite