Preşedintele Republicii Srpska ameninţă cu separarea de Bosnia şi Herţegovina

Preşedintele Republicii Srpska ameninţă cu separarea de Bosnia şi Herţegovina

Milorad Dodik

Liderul sârbilor bosniaci Milorad Dodik a cerut luni reinstaurarea puterilor Republicii Srpska prevăzute în Acordul de la Dayton, în caz contrar existând riscul dezlipirii acestei entităţi de Bosnia şi Herţegovina.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Republica Srpska este hotărâtă să-şi afirme puterile iniţiale din Acordul de la Dayton“, care „au fost abolite prin decizii ale unor înalţi reprezentanţi“, a declarat Milorad Dodik, la Banja Luka, cu ocazia a 25 de ani de la proclamarea Republicii Srpska.

Republica Srpska a reuşit să supravieţuiască în condiţii aproape imposibile şi în circumstanţele unui intervenţionism internaţional enorm bazat pe o viziune bosniacă idealistă despre cum ar trebui să arate Bosnia şi Herţegovina, a semnalat Dodik, citat de agenţiile de presă Tanjug şi Agerpres.

Potrivit lui, entitatea sârbilor bosniaci nu exclude separarea de Bosnia şi Herţegovina în cazul sfidării în continuare a Acordului de la Dayton.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: