Preşedintele Republicii Cehe se pronunţă în favoarea vaccinării obligatorii. „Sunt convins că acesta este cel mai uşor mod de a suprima pandemia”

Preşedintele Republicii Cehe se pronunţă în favoarea vaccinării obligatorii. „Sunt convins că acesta este cel mai uşor mod de a suprima pandemia”

FOTO: EPA-EFE

Preşedintele Republicii Cehe, Milos Zeman, s-a pronunţat în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, în discursul său tradiţional de Crăciun, transmite dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit sursei citate, Zeman a explicat că iniţial a fost sceptic faţă de această idee, dar şi-a schimbat părerea după noile valuri de infectare.
 
Argumentul final a fost Austria, care a decretat obligativitatea vaccinării din februarie 2022, a mai spus preşedintele ceh, informează Agerpres.
 
„Sunt convins că acesta este cel mai uşor mod de a suprima pandemia. Avem deja vaccinarea obligatorie împotriva unei întregi game de alte boli", a spus Zeman în discursul difuzat live.
 
El a comentat şi alte subiecte, criticându-i, cum a mai făcut în trecut, pe militanţii pentru mediu pentru ceea ce a calificat drept transformarea unor „obiective ecologice rezonabile într-un fel de religie".
 
Milos Zeman a fost bolnav de COVID luna trecută, iar imaginile cu el asistând dintr-o „cuşcă” de plexiglas la depunerea jurământului de către noul premier Petr Fiala au făcut înconjurul lumii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările