Preşedintele Republicii Cehe se pronunţă în favoarea vaccinării obligatorii. „Sunt convins că acesta este cel mai uşor mod de a suprima pandemia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Preşedintele Republicii Cehe, Milos Zeman, s-a pronunţat în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, în discursul său tradiţional de Crăciun, transmite dpa.

Potrivit sursei citate, Zeman a explicat că iniţial a fost sceptic faţă de această idee, dar şi-a schimbat părerea după noile valuri de infectare.

Argumentul final a fost Austria, care a decretat obligativitatea vaccinării din februarie 2022, a mai spus preşedintele ceh, informează Agerpres.

„Sunt convins că acesta este cel mai uşor mod de a suprima pandemia. Avem deja vaccinarea obligatorie împotriva unei întregi game de alte boli", a spus Zeman în discursul difuzat live.

El a comentat şi alte subiecte, criticându-i, cum a mai făcut în trecut, pe militanţii pentru mediu pentru ceea ce a calificat drept transformarea unor „obiective ecologice rezonabile într-un fel de religie".

Milos Zeman a fost bolnav de COVID luna trecută, iar imaginile cu el asistând dintr-o „cuşcă” de plexiglas la depunerea jurământului de către noul premier Petr Fiala au făcut înconjurul lumii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite