Preşedintele Parlamentului European , Martin Schulz, pledează pentru un „guvern european“

Preşedintele Parlamentului European , Martin Schulz, pledează pentru un „guvern european“

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz

La o zi de la acordul semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii internaţionali, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a pledat marţi pentru un "guvern european", argumentând că anumite probleme centrale din cadrul Uniunii Europene nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de state şi de Guverne, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de Guverne", a declarat Schulz pentru săptămânalul german Stern, la o zi după acordul laborios semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii săi.
 
"Pentru acest lucru, avem nevoie de instituţii comunitare (...). Avem nevoie de un guvern european", în special pentru probleme legate de comerţul internaţional, climă, imigraţie, evaziune fiscală sau politică monetară, a adăugat el.
 
„Suntem fără nici o îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă — cu această intensitate, acest lucru este ceva nou pentru mine ", a admis el, subliniind faptul că Europa" nu moare'.
 
 
"Ne aflăm fără îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă - la această intensitate, este ceva nou pentru mine", a precizat el, insistând asupra faptului că "Europa nu moare".
 
După două zile de negocieri, liderii zonei euro au ajuns luni dimineaţă la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei, pentru a evita ieşirea ţării din uniunea monetară.
 
Acest al treilea plan de salvare urmează să fie aprobat de mai multe parlamente naţionale din zona euro. Miercuri, deputaţii greci urmează să aprobe primele măsuri de austeritate cerute de creditorii Atenei.

În cadrul acestui acord, Grecia, s-a angajat că instituţiile internaţionale creditoare vor avea dreptul să analizeze, la Atena, progresele înregistrate în aplicarea reformelor. Guvernul elen trebuie totodată să discute cu instituţiile creditoare noile texte legislative, înainte ca acestea să fie înaintate Parlamentului grec.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările