Preşedintele Lituaniei a retras de la 1 iunie atribuţiile de drept ale Ambasadorului în Rusia

Preşedintele Lituaniei a retras de la 1 iunie atribuţiile de drept ale Ambasadorului în Rusia

Potrivit constituţiei, ambasadorii Lituaniei în ţări străine sunt numiţi şi demişi de şeful republicii la propunerea guvernului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele lituanian Gitanas Nauseda a semnat luni un decret prin care se revocă atribuţiile de drept ale ambasadorului în Rusia, Eitvydas Bayarunas. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al şefului statului.

„Puterile ambasadorului de a reprezenta guvernul şi cu acordul comisiei parlamentare pentru politică externă încetează la 1 iunie”, se arată în mesaj.

Potrivit constituţiei, preşedintele republicii numeşte şi demite ambasadorii lituanieni în ţări străine la propunerea guvernului.

În legătură cu evenimentele din Ucraina, ambasadorul Lituaniei în Federaţia Rusă a fost rechemat de la Moscova în aprilie şi a fost în Lituania în tot acest timp. El a acţionat şi ca ambasador în Uzbekistan. Pe 18 mai, guvernul lituanian a decis să-i trimită preşedintelui ţării decizia de a-i revoca competenţele de la 1 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările