Emmanuel Macron, la Nisa, după atacul din biserică: „Nu vom ceda cu nimic“ în ceea ce priveşte valorile franceze

Emmanuel Macron, la Nisa, după atacul din biserică: „Nu vom ceda cu nimic“ în ceea ce priveşte valorile franceze

Preşedintele francez, Emmanul Macron, la locul atacului

"Nu vom ceda cu nimic" în ceea ce priveşte valorile care reprezintă Franţa, "în special libertatea de a crede şi de a nu crede", a declarat joi preşedintele Emmanuel Macron, care a condamnat "atacul terorist islamist" dintr-o biserică din Nisa care s-a soldat cu trei morţi, relatează AFP.

"Dacă suntem atacaţi, asta se întâmplă din cauza valorilor noastre", a declarat Macron.
 
El a fãcut apel la ţarã să dea dovadă de "unitate" şi "să nu cedeze în faţa niciunui spirit al terorii".
 
De asemenea, Emmanuel Macron a anunţat creşterea efectivelor operaţiunii Sentinelle, care vizează protejarea lăcaşelor de cult în perspectiva Zilei tuturor sfinţilor de duminică, o importantă sărbătoare catolică, de la 3.000 la 7.000 de soldaţi.
 
Premierul Jean Castex a declarat în cadrul Adunării Naţionale că răspunsul guvernului după acest atac va fi ferm şi implacabil.
 
Trei persoane, printre care şi un paracliser, au fost ucişi în acest atac, al cărui autor a fost reţinut, provocând un şoc în Franţa în ajunul unui nou "lockdown" de cel puţin o lună pentru combaterea Covid-19 şi cu câteva zile înainte de Ziua Tuturor Sfinţilor, o sărbătoare importantă în catolicism. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările