Preşedintele bulgar: Noi şi România suntem ţapii ispăşitori pentru problemele interne ale ţărilor UE

Preşedintele bulgar: Noi şi România suntem ţapii ispăşitori pentru problemele interne ale ţărilor UE

Rosen Plevneliev, preşedintele Bulgariei

Bulgaria şi România sunt folosite mereu, din nefericire, drept scuză convenabilă pentru problemele interne ale partenerilor europeni, a declarat preşedintele bulgar Rosen Plevneliev, într-un interviu acordat revistei germane Focus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plevneliev susţine că trebuie analizate date concrete înainte de lansarea unor acuzaţii privind afluxul de romi din România sau din Bulgaria, relatează site-ul Novinite.com.  

 "Dintre cei 20.000 de romi români şi bulgari care s-ar fi mutat în Franţa, doar 600 sunt din Bulgaria şi doar 80 dintre ei stau în Franţa ilegal", a subliniat el.
 
Preşedintele bulgar recunoaşte că există o problemă cu romii, dar subliniază că aceasta trebuie definită foarte clar.
 
"Bulgaria nu are milioane de romi, numărul lor exact este de 300.000. Ei reprezintă mai puţin de 5 la sută din populaţie", subliniază el.
 
Comentând amânarea, din nou, a aderării Bulgariei la Schengen, el cere o recunoaştere a eforturilor ţării sale de a păzi graniţele externe ale UE.
 
El subliniază că Bulgaria a investit în total 100 de milioane de euro în acest domeniu şi că graniţa sa este sigură.
 
"Sunt doar 200 de intrări ilegale pe an pe la graniţa bulgaro-turcă", în timp ce în Italia şi Grecia numărul depăşeşte 20.000", adaugă el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările