Presă: extremişti de dreapta din Germania se antrenează într-o tabără specială din Rusia

Presă: extremişti de dreapta din Germania se antrenează într-o tabără specială din Rusia

Membri ai Mişcării Imperiale Ruse la baza din Sankt Petersburg FOTO AFP - Getty Images/ Olga Malţeva

Militanţi de extremă dreapta din Germania s-au pregătit într-o tabără specială din apropiere de Sankt Petersburg, Rusia, relatează Focus, citând surse din interiorul serviciilor de informaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit publicaţiei germane, câţiva membri ai aripii de tineret a Partidului Naţional Democrat (NPD), de extremă dreapta, şi ai micului partid extremist A Treia Cale au încheiat o pregătire paramilitară în care participanţii au fost instruiţi să folosească arme şi explozivi, precum şi în lupta militară de aproape. Antrenamentul a avut loc în colaborare cu Mişcarea Imperială Rusă (RIM), care deţine două tabere în apropiere de Sankt-Petersburg, precizeză Focus, preluată de DPA şi Agerpres în pagina electronică.

RIM se află, din aprilie, pe lista SUA a organizaţiilor teroriste, pe motivul că a oferit „pregătire de tip paramilitar unor adepţi ai supremaţiei albilor şi unor neonazişti din Europa”.

Ministerul rus de Externe s-a arătat deranjat de decizia luată la Washington în legătură cu RIM, susţinând că aceasta nu contribuie la lupta împotriva terorismului.

În Rusia, membrii RIM sunt văzuţi adesea purtând steaguri caracteristice în culorile galben şi negru. Ei cer restauraţia Imperiului Rus, notează DPA.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: