Presa britanică: 130.000 de imigranţi vor veni în fiecare an în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mass-media din Marea Britanie publică rezultatele unui nou studiu care pretinde că nivelul imigraţiei va atinge cote alarmante, anume 130.000 de noi oameni în fiecare an, în cazul în care se menţine ritmul actual. Presa din Regat continuă astfel campania de denigrare a românilor plecaţi să muncească în Marea Britanie, publicând previziuni bazate pe surse neprecizate.

Presupusul „exod” al est-europenilor în Marea Britanie este aşteptat să aglomereze ţara cu sute de mii de noi locuitori, însumând o dată al patru ani echivalentul populaţiei din Manchester, notează cotidianul „The Daily Mail”, citând un raport întocmit de organizaţia MigrationWatch. „The Daily Mail” a adăugat că MigrationWatch a folosit informaţii şi cifre din surse oficiale ale guvernului, fără a le preciza însă.

Studiul menţionat lansează previziuni potrivit cărora Marea Britanie va fi invadată în fiecare an de 50.000 de români şi bulgari, 40.000 de polonezi, iar restul până la 130.000 fac parte din alte ţări est-europene, dar şi din state occidentale precum Spania şi Italia, care vor încerca să fugă de problemele economice din zona euro.

ONG-ul argumentează că unul dintre factorii principali care susţin datele studiului este sistemul social britanic, care se dovedeşte a fi generos cu imigranţii. Un străin care câştigă salariul minim, nu are familie de îngrijit şi care este subvenţionat şi de statul britanic, ar avea aproximativ 254  de lire sterline (puţin peste 300 de euro) pe săptămână. În cazul în care emigrantul are şi o familie de întreţinut, venitul săptămânal ar fi de aproximativ 543 de lire sterline (peste 650 de euro).

Deşi anumite organizaţii şi o parte din populaţia britanică cere autorităţilor să aplice reforme mai dure împotriva imigranţilor, iniţiativă alimentată de campaniile de dezinformare ale media locale, oficialii nu pot să ignore atitudinea Bruxellesului. Comisia Europeană se opune reformelor antiimigraţioniste, Marea Britanie fiind nevoită să accepte ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii pentru lucrătorii români şi Bulgari, odată cu începutul acestui an, pe baza dreptului de ţări membre ale UE.

În ciuda previziunilor sumbre care anunţau „invazii” ale imigranţilor, Marea Britanie nu a fost nicidecum luată cu asalt de străini, ba mai mult nici nu există deocamdată statistici oficiale privind străinii veniţi în Regat de la ridicarea restricţiilor de muncă. Până în septembrie 2013 se ştia că în Marea Britanie există 140.000 de muncitori români şi bulgari.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite