Premierul italian cere echipei sale să renunţe la interesele partizane: „Unicul nostru interes trebuie să fie cel al ţării“

Premierul
italian cere echipei sale să renunţe la interesele partizane:
„Unicul nostru interes trebuie să fie cel al ţării“

Premierul italian Enrico Letta FOTO Reuters

Premierul italian Enrico Letta le-a cerut vineri miniştrilor şi secretarilor de stat, proveniţi atât din formaţiuni de centru-stânga, cât şi de centru-dreapta, să lase deoparte interesele partizane.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu prilejul ceremoniei de depunere a jurământului de către secretarii de stat, desfăşurată la Palatul Chigi, Letta le-a cerut membrilor echipei sale să rămână uniţi în faţa dificultăţilor. 

„Astăzi, toţi suntem membrii unei echipe, interesele partizane trebuie să dispară, iar interesul nostru unic să fie cel al ţării“, a declarat premierul italian, citat de agenţia France Presse.

Letta, numit săptămâna trecută şef al Guvernului în Italia, s-a deplasat recent la Berlin, Paris şi Bruxelles, pentru a apăra interesele celei de-a treia economii a zonei euro şi pentru a sublinia necesitatea unei politici care să favorizeze relansarea economică.

„Prea mult timp s-a pierdut, misiunea care ne aşteaptă nu este deloc uşoară, dar trebuie să trecem la treabă, pentru că succesul nostru va fi cel al Italiei“, a explicat el.

Letta le-a cerut miniştrilor săi să dea dovadă de „sobrietate în cuvinte şi acţiuni“, o atitudine pe care o clasa politică a ignorat-o cu desăvârşire în trecut.

Prezenţa, în aceeaşi echipă guvernamentală, a responsabililor politici din PD şi din partidul Poporul Libertăţii, condus de Silvio Berlusconi, care s-au înfruntat vehement în trecutul apropiat, a stârnit temeri cu privire la rezistenţa şi durata unei asemenea alianţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările