Premierul ungar Viktor Orban, pe tobogan. Alianţa de opoziţie are un avans de patru puncte procentuale faţă de Fidesz

Premierul ungar Viktor Orban, pe tobogan. Alianţa de opoziţie are un avans de patru puncte procentuale faţă de Fidesz

Peter Marki-Zay, candidatul opozitiei unui la postul de premir al Ungariei

Alianţa formată din şase partide de opoziţie din Ungaria are un avans de patru puncte procentuale faţă de formaţiunea de guvernământ Fidesz, în perspectiva alegerilor parlamentare de anul viitor, indică un sondaj de opinie publicat miercuri de ZRI Zavecz Research, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Sondajul, realizat în perioada 11-19 octombrie şi publicat de site-ul de ştiri Telex.hu, arată că sprijinul pentru Fidesz, partid aflat la putere din 2010, a scăzut la 35%, faţă de 37% în septembrie, în timp ce susţinerea pentru alianţa de opoziţie a crescut la 39%, comparativ cu 38% luna trecută.
 
Pentru prima dată, premierul ungar Viktor Orban se va confrunta cu un front unit al partidelor de opoziţie la alegerile care vor avea loc probabil în luna aprilie.
 
Alianţa de opoziţie include Coaliţia Democratică (de stânga), Partidul Socialist, formaţiunea Jobbik (centru-dreapta, fostă de extremă-dreapta) şi partidele ''Politica poate fi şi altfel'' (LMP), Dialog şi Momentum.
 
În octombrie, partidele de opoziţie au organizat alegeri primare în urma cărora Peter Marki-Zay a fost desemnat candidatul comun împotriva liderului Fidesz, actualul premier Viktor Orban.
 
Alte sondaje de opinie, realizate recent de grupul de reflecţie Nezopont (pro-guvernamental) şi de Szazadveg, indică un avans solid al Fidesz faţă de opoziţie, adaugă Reuters. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările