Premierul ungar Viktor Orbán: Educaţia sexuală a copilului este responsabilitatea părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul maghiar Viktor Orban
Premierul maghiar Viktor Orban

”Educaţia sexuală a copilului este responsabilitatea părinţilor, iar lupta împotriva pedofiliei este sarcina statului”, adeclarat, miercuri, premierul Viktor Orbán, agenţiei germane de presă DPA.

 Premierul ungar a subliniat că este obligaţia statului să asigure protecţia integrităţii fizice şi a sănătăţii mintale a copiilor. ”Cu această atitudine, Ungaria se află în fruntea valorilor europene şi în mijlocul unei Uniuni Europene deschise şi tolerante”,a afirmat premierul ungar. Referitor la faptul că UEFA a interzis iluminarea în culorile curcubeului a stadionului de fotbal Allianz-Arena din Muchen în timpul competiţiei echipelor naţionale germane şi ungare din cadrul Campionatului European, Viktor Orbán a afirmat: ”Nu este o decizie de stat dacă stadionul de fotbal din Munchen sau un alt stadion din Europa va fi iluminat în culorile curcubeului. Şi la Budapesta, culoare curcubeului face parte, de la sine înţeles, din imaginea străzii”. 

În timpul comunismului, în Ungaria homosexualii au fost persecutaţi, ”azi, statul nu numai că garantează, dar apără în mod activ drepturile homosexualilor”, deoarece libertatea individului este valoarea supremă, a mai spus premierul Ungariei, care a adăugat: Trebuie asigurată posibilitatea pentru ca toată lumea să decidă cum doreşte să trăiască. Această cerinţă de bază ”este moştenirea luptei noastre pentru libertate împotriva dictaturii”. 

”Niciodată nu trebuie restricţionată lupta pentru libertate pentru care în 1989 şi noi înşine am luptat”, a precizat Viktor Orbán, care a subliniat: ”Într-o lume ideală, liberă” femeile şi bărbaţii sunt trataţi în mod egal, nu există rasism, antisemitism, pedofilia este înlăturată şi pedepsită sever de lege, statul garantează protecţia deplină a minorităţilor, iar legile privind apărarea minorităţilor fac parte din cele mai severe legi din Europa. ”Acolo, unde această idee nu s-a îndeplinit încă, bărbaţii trebuie să lupte pentru drepturi egale pentru femei, creştinul trebuie să se opună antisemitismului şi trebuie să îşi apere concetăţenii evrei, iar un bărbat homosexual trebuie să apere pe homosexuali de excluzinea socială, de atacuri şi de discriminare”, a conchis Viktor Orbán.

Ungaria a calificat miercuri drept "o ruşine" comentariile preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre legea care interzice "promovarea" homosexualităţii în rândul minorilor, în contextul în care Budapesta se confruntă cu un val de critici, relatează AFP.

"Declaraţia preşedintei Comisiei Europene este o ruşine", a repetat de trei ori guvernul de la Budapesta într-un comunicat, reluând astfel o afirmaţie a şefei executivului european, care a criticat anterior legea recent adoptată de parlamentul ungar.

Comentariile Ursulei von der Leyen "se bazează pe acuzaţii false", a transmis guvernul premierului ungar suveranist Viktor Orban.

Legea care interzice "promovarea" homosexualităţii printre minori "protejează drepturile copiilor, garantează drepturile părinţilor şi nu se aplică orientării sexuale a celor de peste 18 ani: prin urmare, nu conţine elemente discriminatorii", susţine Budapesta.

Guvernul ungar denunţă "o opinie politică părtinitoare, fără ca în prealabil să se fi desfăşurat o anchetă imparţială".

Preşedinta CE a declarat miercuri că legea votată la 15 iunie este "o ruşine".

Bruxellesul va trimite o scrisoare Budapestei pentru a-şi exprima "îngrijorările" pe plan juridic înaintea intrării în vigoare a legii, "care discriminează persoanele pe baza orientării lor sexuale", a afirmat Ursula von der Leyen, cu o zi înaintea unui summit al liderilor din UE la Bruxelles.

Legea prevede că "pornografia şi conţinuturile care reprezintă sexualitatea sau promovează deviaţia identităţii de gen, schimbarea sexului şi homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor sub 18 ani".

 Drapelul curcubeu va fi arborat la sediile Parlamentului European

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a aprobat miercuri propunerea unei eurodeputate ecologiste ca drapelul comunităţii LGBT să fie arborat pe sediile acestei instituţii europene şi ale reprezentanţelor acesteia în statele UE, după refuzul UEFA ca stadionul Allianz Arena din Munchen să fie iluminat în culorile curcubeului la partida Germania-Ungaria de la EURO 2020 şi în contextul criticilor europene la adresa Ungariei pe tema unei legi care interzice în această ţară promovarea homosexualităţii în şcoli.

Eurodeputata germană Terry Reintke, din grupul Verzilor, a cerut la începutul sesiunii plenare a Parlamentului European care se desfăşoară miercuri şi joi la Bruxelles ca această instituţie să se alăture demersului unor stadioane şi autorităţi publice europene, care au anunţat că miercuri seară vor arbora steagul LGBT sau îşi vor ilumina sediile în culorile acestuia.

Iniţiativa vine după ce UEFA a respins cererea primăriei din Munchen ca la partida Germania-Ungaria stadionul Allianz Arena să fie iluminat în culorile curcubeului. UEFA a propus evenimente alternative pentru aceasta, dar primăria oraşului german dorea să facă acest lucru acum în semn de solidaritate cu comunitatea LGBT din Ungaria, ţară unde a fost adoptată o lege care interzice promovarea homosexualităţii în şcoli şi în rândul minorilor şi care a creat un nou conflict între Budapesta, de o parte, şi instituţii ale UE şi oficiali europeni, de cealaltă parte.

Această lege este ''incompatibilă cu ideea mea de a face politică'', a declarat cancelarul german Angela Merkel, în timp ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a descris respectiva lege ungară drept o ''ruşine''.

În opinia eurodeputatei germane care a cerut arborarea steagului LGBT pe sediile Parlamentului European, acest drapel nu reprezintă ''o provocare politică'', ci un ''semnal faţă de drepturile fundamentale, diversitatea şi demnitatea umană''.

Preşedintele PE, David Sassoli, a mulţumit pentru această propunere şi o susţine, dând asigurări că instituţia pe care o conduce este ''angajată faţă de promovarea drepturilor LGTBQI'' şi participă activ la campaniile de conştientizare.

Prin urmare, începând de miercuri şi pentru o perioada neprecizată drapelul curcubeu se va regăsi pe clădirile Parlamentului European din Bruxelles şi de asemenea la sediile reprezentanţelor acestei instituţii în oraşele statelor membre.

Şi primăria oraşului Bruxelles a anunţat că va ilumina în culorile steagului LGBT celebra Grande Place.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite