Premierul ungar denunţă multiculturalismul şi sincretismul religios

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vremea multiculturalismului s-a încheiat, iar Ungaria trebuie să facă tot posibilul pentru atenuarea consecinţelor acestui curent, afirmă premierul Viktor Orban, înăsprind tonul în privinţa imigraţiei şi respingând amestecul elementelor credinţelor religioase.

"Noi nu vrem să scăpăm de oamenii care convieţuesc cu noi, dar nici să primim imigranţi suplimentari. Iar Ungaria este vulnerabilă din acest punct de vedere, din cauza mărimii şi a poziţiei geografice. Dacă facem măcar o dată greşeli în privinţa imigraţiei, dacă ne pierdem cu firea măcar o dată, apar schimbări care nu mai pot fi corectate", a declarat Orban într-un interviu acordat publicaţiei ungare Napi Gazdasag.

"Multiculturalismul reprezintă un amestec al diverselor civilizaţii. Un lucru este existenţa unei ţări multietnice: spre exemplu, Ungaria are rădăcini multietnice şi multiculturale. Altceva este însă actualul concept de multiculturalism, care se referă la diverse fundamente civilizaţionale, islamice, la elemente religioase asiatice aflate în coexistenţă cu creştinismul. Vom face tot posibilul pentru a evita acest lucru în Ungaria", a explicat Orban.

"Investitorii, artiştii, oamenii de ştiinţă noncreştini sunt bineveniţi în Ungaria, dar nu vrem un amestec de mare amploare", a spus premierul conservator al Ungariei.

Recent, Viktor Orban a respins planul Comisiei Europene de distribuire în statele UE a imigranţilor extracomunitari, catalogându-l "nebunesc".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite