Premierul Ucrainei şi-a prezentat demisia, după publicarea unei înregistrări audio în care îl critică pe preşedintele Volodimir Zelenski

Premierul Ucrainei şi-a prezentat demisia, după publicarea unei înregistrări audio în care
îl critică pe preşedintele Volodimir Zelenski

Premierul ucrainean s-a oferit sa demisioneze in urma unor inregistrari audio in care pare sa-l critice pe presedintele Volodimir Zelenski FOTO unian.net

Prim-ministrul ucrainean Oleksi Honcharuk şi-a prezentat demisia, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare în care acesta pare că îl critică pe preşedintele Volodimir Zelenski, informează BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

O voce care pare a fi a lui Honcharuk, dar care nu este confirmată oficial ca fiind a sa, spune că preşedintele Volodimir Zelenski are doar o înţelegere „primitivă” asupra economiei. De asemenea, Honcharuk pare să recunoască că nici el nu se pricepe prea bine la economie.

Întregistrarea audio controversată a fost postată pe reţelele de socializare miercuri seară. Honcharuk (35 de ani) pare să vorbească despre bugetul naţional cu alţi miniştri din guvern şi şefi de finanţe.

Într-un mesaj pe un canal de socializare, Honcharuk a spus că înregistrările au fost editate din mai mult fragmente din întâlniri guvernamentale, cu scopul de a crea impresia falsă că el nu l-ar respecta pe preşedinte.

Biroul preşedintelui Zelenski a confirmat că a primit oferta de demisie şi a precizat că preşedintele va decide dacă o va accepta sau nu.

Într-o postare pe Facebook, Honcharuk a scris că Zelenski este „un model de sinceritate pentru mine”, dar „pentru a îndepărta orice îndoieli egat de respectul şi încrederea noasttră în preşedinte, mi-am oferit demisia”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: