Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk: Rusia „vrea să declanşeze cel de-Al Treilea Război Mondial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia a avertizat Kievul că va fi judecat pentru baia de sânge din estul Ucrainei, rezultată în urma confruntărilor între forţele guvernamentlae şi separatiştii înarmaţi, soldate cu victime, însă premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a ripostat şi a acuzat Rusia că urmăreşte să declanşeze Al Treilea Război Mondial.

Kievul „duce un război împotriva prorpiului popor. Aceasta este o crimă sângeroasă, air cei care au dat acest ordin armatei vor plăti, sunt sigur, şi vor fi judecaţi”, a declarat vineri Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citata de publicaţia „The Moscow Times”.

Şeful Ministerului rus de Externe a susţinut că Moscova este determinată să pună în aplicare condiţiile acordului de la Geneva, încheiat pe 17 aprilie între Ucraina, Rusia, SUA şi UE, pentru a restabili pacea în estul rusofil al Ucrainei. Însă Lavrov a criticat Washingtonul pentru că a formulat „cereri unilaterale”, nerespectând opinia Moscovei.

Pe de altă parte, premierul interimar ucrainean Arseni Iaţeniuk a declarat că Rusia vrea să declanşeze cel de-al Treilea Război Mondial  prin ocuparea „militară şi politică” a Ucrainei. Oficialul ucrainean a avertizat că urmăriel conflictului între Rusia şiu Ucraina se vor revărsa asupra restului Europei, relatează „The Moscow Times”.

Ministerul de Interne Arseni Avakov a declarat anterior că instituţia pe care o conduce acţionează cu mare prudenţă pentru a evita victimele din rândul civililor, după ce Moscova a avertizat că va implica armata rusă dacă Kievul îndreaptă armele asupra civililor. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite