Premierul spaniol a anunţat măsuri şoc pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor

Premierul spaniol a anunţat măsuri şoc pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor

premierul spaniol Mariano Rajoy

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat marţi 15 măsuri şoc pentru combaterea şomajului care afectează unul din doi tineri cu vârste de până la 25 de ani, cum ar fi acordarea de fonduri pentru înfiinţarea unei firme, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul va fi derulat pe parcursul a patru ani şi va presupune costuri de 3,48 miliarde de euro, din care 32% vor fi acoperite cu bani de la Uniunea Europeană. Într-o primă etapă vor fi sprijiniţi peste un milion de tineri, a spus Rajoy.

Programul prevede în primul rând formarea tinerilor care nu au locuri de muncă sau oportunităţi din cauza lipsei de calificare.

Este vorba de 450.000 de tiner' care vor putea beneficia de programe de formare, a precizat premierul.

Planul mai prevede acordarea de ajutoare pentru înfiinţare de firme. Un tânăr de sub 30 de ani care înfiinţează o firmă va putea spre exemplu să beneficieze în continuare de ajutor de şomaj timp de maximum nouă luni sau să primească indemnizaţiile într-o singură tranşă.

Totodată, tinerii vor beneficia de reducerea contribuţiilor sociale cu cel mult 800 de euro pe an, pe o perioadă de maximum trei ani.

UE a prevăzut alocarea a 6 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 regiunilor unde rata şomajului în rândul tinerilor depăşeşte 25%. Sunt vizate 13 state, în primul rând Grecia şi Spania, unde această rată a şomajului este de peste 55%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările