Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că va demisiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giuseppe Conte FOTO EPA-EFE
Giuseppe Conte FOTO EPA-EFE

Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că va demisiona marţi, după numeroase tensiuni guvernamentale şi pierderea majorităţii.

Giuseppe Conte a convocat Consiliul de miniştri marţi la 09:00 (08:00 GMT) destinat ''informării miniştrilor cu privire la intenţia sa de a merge la Quirinale (sediul preşedinţiei Republicii) pentru a demisiona'', se arată într-un comunicat, transmite Agerpres.

Premierul Conte speră să obţină un mandat de la preşedintele Sergio Matterella pentru a încerca să formeze un nou guvern, al treilea din 2018, potrivit media italiene.

Cabinetul Conte a fost aruncat în criză în cursul acestei luni după ce unul din partenerii din coaliţie, partidul Viva Italia condus de fostul premier Matteo Renzi, s-a retras de la guvernare într-o dispută legată de gestionarea crizei provocate de coronavirus.

Deşi Conte a supravieţuit ulterior unui vot de încredere în parlament săptămâna trecută, el nu a reuşit să-şi asigure o majoritate absolută în Senat, ceea ce înseamnă că va avea dificultăţi în a pune în aplicare orice agendă politică dacă nu va putea atrage noi susţinători, notează Reuters, citată de Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite