Premierul italian, audiat timp de trei ore de procurorii din Bergamo cu privire la strategia împotriva epidemiei covid-19

Premierul italian, audiat timp de trei ore de procurorii din Bergamo cu privire la strategia împotriva epidemiei covid-19

Premierul italian Giuseppe Conte Foto EPA EFE

Premierul italian Giuseppe Conte a fost audiat - timp de trei ore - vineri, de către procurori, cu privire la strategia aplicată de Guvernul său în lupta împoriva epidemiei covid-19, care s-a soldat cu peste 34.000 de victime în ţară, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii din Bergamo, unul dintre cele mai afectate oraşe din nordul ţării, vor să afle de ce comunităţi mici de la periferia oraşului nu au fost izolate mai rapid, în contextul în care virusul se răspândea rapid.

Giuseppe Conte a fost interogat - cu statutul de martor - în biroul său de la Roma.

Premierul italian nu a fost inculpat.

”Am ţinut să explic toate etapele în cele mai mici detalii”, a declarat el presei, prin intermediul purtătorului său de cuvânt.

Ministrul de Interne Luciana Lamorgese şi ministrul Sănătăţii Roberto Speranza au fost de asemenea audiaţi în cadrul acestei anchete.

Procurorul Maria Cristina Rota a anunţat că întâlnirea cu premierul s-a desfăşurat ”în cel mai mare calm şi într-o atmosferă de colaborare instituţională”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările