Premierul irlandez Varadkar, la Gay Pride în Belfast: Legalizarea căsătoriei gay în Irlanda de Nord este doar o chestiune de timp

Premierul irlandez Varadkar, la Gay Pride în Belfast: Legalizarea căsătoriei gay în Irlanda de Nord este doar o chestiune de timp

Leo Varadkar FOTO Irish Times

Este doar o chestiune de timp până ce căsătoria între persoane de acelaşi sex va fi legalizată în Irlanda de Nord, singura provincie a Marii Britanii în care este încă interzisă, a apreciat sâmbătă premierul irlandez Leo Varadkar, relatează The Associated Press.

Varadkar, primul premier irlandez recunoscut homosexual şi metis, a făcut aceste declaraţii la un Gay Pride, la Belfast.
 
Irlanda de Nord rămâne singura regiune de pe insulele britanice în care nu sunt permise căsătorii gay.
 
Căsătoriile între persoane de acelaşi sex au fost legalizate în Irlanda în 2015, în urma unui referendum.
 
Această problemă este unul dintre punctele de disensiune care împidică o restaurare a împărţirii puterii între catolici şi protestanţi în Guvernul nord-irlandez.
 
Unioniştii Democraţi (DUP), cel mai mare partid protestant britanic nord-irlandez şi un partener-cheie al Guvernului premierului britanic Theresa May, se opune căsătoriei gay.
 
Partidul naţionalist catolic Sinn Fein o susţine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: