„Premierul Copy-Paste” al Luxemburgului: Xavier Bettel, acuzat că a plagiat 96% din teza de diplomă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, a admis că disertaţia sa „ar fi trebuit făcută diferit”, după ce o investigaţie jurnalistică a arătat că 96% din teza sa a fost plagiată, informează The Guardian.

Publicaţia locală reporter.lu a dat informaţia miercuri, titrând materialul „Premierul Copy-Paste”. În articol, premierul este acuzat că foloseşte texte străine fără a cita sursa pe 54 de pagini din 56 (96%) în lucrarea sa din 1999 privind posibile reforme ale sistemului electoral pentru Parlamentul European.

Teza a fost scrisă ca parte a unei diplome avansate, aproximativ echivalentul unei diplome de master, în drept public şi ştiinţe politice la Universitatea din Nancy.

Reporter.lu arată că doar câteva paragrafe din introducere şi concluzia sunt originale în teza lui Bettel, ceea ce echivalează cu un exerciţiu de plagiat „fără egal în domeniul său de aplicare”.

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, a  reacţionat la acuzaţii fără a le respinge clar: "Din perspectiva de astăzi, îmi dau seama că ar fi trebuit să fie făcută diferit", a spus el.

El a declarat că are deplină încredere în Universitatea din Lorraine din estul Franţei pentru a evalua dacă lucrarea îşi îndeplinea standardele la acea vreme şi că va „accepta în mod firesc” decizia acesteia, chiar dacă îi va fi retrasă calificarea.

Xavier Bettel este premierul Luxemburgului din 2013. A studiat drept public şi ştiinţe politice la Universitatea din Nancy şi a absolvit în, 1999, acelaşi an în care aobţinut primul său mandat în Camerei Deputaţilor. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite