Premierul Cehiei spune că nu va demisiona dacă va fi inculpat pentru fraudă cu fonduri europene

Premierul Cehiei spune că nu va demisiona dacă va fi inculpat pentru fraudă cu fonduri europene

Premierul ceh, Andrej Babis

Premierul Cehiei, Andrej Babiş, a anunţat astăzi că nu va demisiona dacă va fi inculpat pentru rolul lui într-o fraudă de 2 milioane de euro din fonduri europene.

 
Pe 17 aprilie, poliţia cehă a propus punerea lui sub acuzare într-un caz de mare corupţie în care, dacă va fi găsit vinovat, va putea fi închis între 5 şi 10 ani. Într-un interviu pentru cotidianul Dnes – al cărui proprietar este – Babiş a spus că nu va demisiona pentru că el consideră cazul său drept unul politic. O fermă a sa a putut primi subvenţii europene după ce a fost transferată din posesia conglomeratului de firme Agrofert, condus de Babis, în posesia familiei sale.
 
 Numai în aceste condiţii ferma putea fi inclusă în categoria firme mici şi mijlocii, subvenţionată de Bruxelles. Ulterior, Agrofert a reluat ferma de la familia Babis. Premierul respinge toate acuzaţiile şi se declară nevinovat.
 
Ministrul ceh al justiţiei Jan Kněžínek şi-a anunţat astăzi demisia, fără să dea amănunte. Este a treia demisie din cabinetul premierului Andrej Babiš, care ar putea fi trimis în justiţie pentru fraudă. Opoziţia acuză presiuni din partea premierului după ce ieri poliţia cehă a recomandat procuraturii să-l trimită în judecată pe premierul Andrej Babiš, acuzat de fraudarea subvenţiilor europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: