Premierul bulgar Kiril Petkov a respins  cererea Rusiei de retragere a trupelor NATO din Bulgaria şi România: „Suntem un stat suveran”

Premierul bulgar Kiril Petkov a respins  cererea Rusiei de retragere a trupelor NATO din Bulgaria şi România: „Suntem un stat suveran”

Kiril Petkov FOTO EPA-EFE

Premierul bulgar Kiril Petkov a intervenit vineri în Parlament şi a respins cererea Rusiei de retragerea a trupelor NATO din Bulgaria şi România şi a cerut Moscovei o dezescaladare în criza în centrul căreia se află Ucraina, relatează site-ul Novnite.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

”De la această tribună vreau să spun clar că Bulgaria este un stat suveran, iar noi am ales de mult să fim membri NATO. Iar ca atare noi decidem să ne organizăm apărarea ţării în coordonare cupartenerii noştri”, a declatrat Petkov.
 
”Tratatul de la Washington nu prevede o a doua categorie de state membre cărora apărarea colectivă să li se aplice în mod selectiv sau limitat”, a subliniat el.
 
”Îndemnăm Rusia să rămână ataşată unui dialog constructiv în vederea unei dezescaladări a tensiunilor şi să acţioneze în vederea unei Europe mai sigure, fondată pe statul de drept şi implementarea strictă a angajamentelor juridice internaţionale”, a îndemnat el.
 
Ministerul rus de Externe a anunţat vineri, pe site, că propuneri în domenul securităţii ale Moscovei îndeamnă la o retragere a trupelor NATO din Bulgaria şi România, care au aderat la Alianţa Nord-Atlantică după 1997.
 
GERB-SDS a evocat în acest sens o ”amennţare la adresa securităţii naţionale” bulgare şi a cerut o audiere a premierului bulgar, a miniştrilor Apărări şi de Externe în Adunarea Naţională, Parlamentul unicameral bulgar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările