Premierul bulgar Boiko Borisov, implicat într-un nou scandal. O eurodeputată cere o anchetă asupra unei înregistrări audio în care este ameninţată

Premierul bulgar Boiko Borisov, implicat într-un nou scandal. O eurodeputată cere o anchetă asupra unei înregistrări audio în care este ameninţată

Elena Ionceva FOTO Novinite

Eurodeputata bulgară Elena Ionceva a cerut deschiderea unei anchete asupra unei înregistrări audio în care o voce care seamănă cu cea a premierului Boiko Borisov jură că „o va arde”, transmite cotidianul britanic „The Guardian”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Ionceva, o fostă jurnalistă implicată într-o campanie de expunere a corupţiei Guvernului bulgar, a solicitat Ministerului Public să examineze această înregistrare de şapte minute, care a fost auzită de peste un milion de ori după ce a fost postată anonim pe YouTube la 12 iunie. Boiko Borisov a pus la îndoială autenticitatea ei.

În înregistrare, un bărbat cu o voce asemănătoare cu cea a lui Borisov poate fi auzit discutând probleme ale Guvernului şi de partid înainte să dea de înţeles că este dispus să îşi sacrifice ministrul Economiei, Aleksandr Manolev, în cazul unei scandal recent cu privire la deturnarea unor fonduri UE dacă poate să o „ardă pe Elena Ionceva”. Manolev a fost inculpat pentru faptul că a folosit fonduri europene pentru a-şi construi un conac.

Înregistrarea a apărut cu puţin timp înainte de publicarea unor fotografii cu Borisov dormind cu o armă pe noptieră şi teancuri de bani în sertar.

Potrivit Transparency International, Bulgaria este cea mai coruptă ţară din UE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: