Premierul britanic David Cameron pune neputinţa sa în cârca UE

Premierul britanic David Cameron pune neputinţa sa în cârca UE

Premierul britanic, David Cameron

Pe fondul migraţiei unui membru al Partidului Conservator spre Partidul Independenţei condus de Nigel Farage, premierul britanic David Cameron fi dispus să recomande populaţiei britanice să voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană, în cazul în care nu va reuşi să asigure modificarea substanţială a termenilor rezervaţi Regatului Unit în cadrul UE.

Ştiri pe aceeaşi temă

O asemenea direcţie este aşteptată să fie dată cu ocazia discursului pe care premierul britanic urmează să-l ţină la conferinţa partidului conservator ce  va avea loc săptămâna aceasta la Birmingham, şi  în care urmează să anunţe planurile ca Marii Britanii să-i fie atribuit mai mult control asupra propriilor frontiere, precum şi puteri mai mari în ceea ce priveşte limitarea migraţiei din UE, scrie „The Guardian“.

Parlamentarul Mark Reckless a „dezertat“ de la Partidul Conservator condus de David Cameron şi a trecut la Partidul pentru Independenţă (UKIP, eurofob) condus de Nigel Farage, nemulţumit de politica dusă de conservatori faţă de Bruxelles.

Conservatorii au mai primit o lovitură, zile acestea, după ce Brooks Newmark, ministru pentru Scoietatea Civilă, a fost nevoit să demisioneze înainte ca tabloidele britanice să dezvăluie că acesta a trimis fotografii cu conţinut sexual explicit unui jurnalist.

Cameron a promis să renegocieze relaţia Marii Britanii cu UE înaintea unui eventual referendum privind prezervarea statutului de ţară membră în 2017. În cazul victoriei Partidului Conservator în alegerile parlamentare din 2015, el a spus că va face totul pentru desfăşurarea unui referendum care să decidă dacă Marea Britanie va mai rămâne sau nu în UE.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările