Premierul belgian consideră că vor mai fi atentate în Europa

Premierul belgian consideră că vor mai fi atentate în Europa

Charles Michel

Premierul belgian, Charles Michel, a opinat sâmbătă, într-un interviu acordat publicaţiei „La Libre Belgique“, că „vor mai fi atentate în Europa şi poate chiar în Belgia“, notează Agerpres în pagina sa electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit premierului belgian, o nouă reformă a statului „nu va rezolva nimic în lupta împotriva ameninţării teroriste“.
 
Şeful Executivului de la Bruxelles a amintit că nivelul 3 de ameninţare teroristă, în vigoare în prezent, este îngrijorător. „Prin urmare, trebuie să facem tot posibilul pentru a îmbunătăţi capacitatea noastră de acţiune în ceea ce priveşte securitatea“, a afirmat el.
 
De asemenea, Charles Michel a spus că acţiunile de coordonare între diversele servicii implicate în acest dosar trebuie să fie „în mod sigur“ îmbunătăţite, însă nu se pune problema de a da peste cap structura statului belgian. „Prioritatea actuală este de a face să funcţioneze instituţiile care există deja“, a explicat premierul belgian.
 
Pe data de 22 martie, Bruxelles-ul a fost scena unor atentate revendicate ulterior de gruparea jihadistă Statul Islamic, atentate soldate cu 32 de morţi şi aproximativ 300 de răniţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările