Povestea domeniului La Grange, unde are loc întâlnirea Putin-Biden VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila La Grange va găzdui întâlnirea dintre Putin şi Biden de astăzi Foto AFP
Vila La Grange va găzdui întâlnirea dintre Putin şi Biden de astăzi Foto AFP

Parcul La Grange - unde se află vila cu acelaşi nume care va găzdui întâlnirea Joe Biden - Vladimir Putin - care are arbori seculari ş oferă perspectivă impresionantă asupra Lacului Leman, este unul dintre cele mai mari şi atractive din Geneva. El se află între Eaux-Vives, fostul port al oraşului, şi Parc des Eaux-Vives cu care formează o zonă verde continuă.

 Parcul La Grange este clasificat monument istoric, potrivit geneve.ch. Aici au fost găsite urme de locuire datând din perioada Neoliticului. Două menhire culcate se află în partea superioară a lui, nu departe de ruinele vilei oficialului roman Titus Fronto.

În secolul al 18-lea, zona agricolă a primit numele La Grange. Proprietarii, familia Lullin, au construit un conac între anii 1768 şi 1773 şi o grădină franceză. Casa a fost proiectată de arhitectul Jean-Louise Bovet, asemănătoare cu Château de Crans. Localizată la marginea oraşului, vila a fost folosită în principal ca reşedinţă de vară şi pentru primirea unor distinşi oaspeţi.

Proprietatea a fost transferată familiei Favre, care a transformat casa şi parcul, cu stranii alei curbate, un heleşteu şi o grădină de pietre. Tot ulterior preluării a fost construită şi intrarea monumentală, cu lei de-a lungul Quai Gustave-Ador, o pergolă şi o orangerie şi, în 1821, o bibliotecă spectaculoasă, care găzduieşte încă prestigioasa colecţie de carte a lui Guillaume Favre, ce cuprinde în jur de 15.000 de volume.

vila La Grange

Proprietatea a fost lăsată moştenire în 1917 oraşului Geneva de către William Favre. Un an mai târziu, prin testament, el a lăsat oraşului biblioteca La Grange, care este administrată de atunci de către Bibliothèque de Genève. Aceasta din urmă organizează anual vizite care permit publicului să vadă acest conac.

 În 1864, aici a avut loc gala de încheiere a conveţiei de la Geneva, prezidată de omul de afaceri şi activistul Henry Dunant. Parcul La Grange a găzduit şi o slujbă a Papei Paul al VI-lea, în 1969, la care au participat 70.000 de oameni. La acel moment, când era interzis accesul pe peluze, cele din La Grange reprezentau sinurul loc din Geneva suficient de mare pentru a primi atât de mulţi oameni.

La capătul inferior al parcului se află grădina cu trandafiri, inaugurată în 1945, care a dus la instituirea Geneva International New Rose Competition.

Anul acesta, grădina este complet reamenajată pentru a deveni una luxuriantă menţinută natural fără folosirea de produse fitosanitare.

Pe terenul de 30 de hectare există şi arbori de 200 de ani, o grădină de pietre cu plante alpine, Théâtre de Verdure (scena Ella Fitzgerald), fântâni şi o piscină.

Preşedinţii Joe Biden şi Vladimir Putin se vor întâlni aici, pentru câteva ore, miercuri după-amiază.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite