Posibil complice al lui Amedy Coulibaly, identificat de anchetatorii francezi

Posibil complice al lui Amedy Coulibaly, identificat de anchetatorii francezi

Francezii au identificat un posibil complice al lui Amedy Coulibaly

Anchetatorii francezi au identificat un posibil complice al lui Amedy Coulibaly, unul dintre cei trei autori ai atacurilor de la Paris, după descoperirea ascunzătorii acestuia, la sud de Paris, relatează Le Parisien, în ediţia electronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest bărbat misterios a fost identificat după descoperirea ascunzătorii, sâmbătă seara, la Gentilly (Val-de-Marne), a lui Amedy Coulibaly, supranumit Doly. În acest mic apartament, poliţiştii au descoperit arme, materiale explozibile, documente privind islamul radical şi drapele ale organizaţiei Stat Islamic (SI). În cursul percheziţiei, anchetatorii au descoperit şi chei de motocicletă.

Potrivit informaţiilor obţinute de Le Parisien, acest moped a permis urmărirea complicelui lui Amedy Coulibaly. Bărbatul, deja cunoscut serviciilor de poliţie şi justiţie, în special pentru tâlhării, ar fi originar din Seine-Saint-Denis. După identificarea suspectului, au fost verificate mai multe zone, însă acesta nu a putut fi găsit şi este posibil să fi plecat deja către Siria.

În plus, profilul acestui bărbat ar putea corepunde misteriosului atacator care a vizat un bărbat ce făcea jogging la 7 ianuarie. Bărbatul se află în prezent în comă, însă înainte de a-şi pierde cunoştinţa el a putut furniza o descriere destul de precisă a agresorului: un bărbat cu aspect european, îmbrăcat cu o geacă neagră cu guler de blană şi cu faţa ascunsă sub o glugă.

Legătura între această tentativă de asasinat şi Amedy Coulibaly a fost stabilită rapid vineri, după asaltul forţelor speciale franceze asupra magazinului cu specific evreiesc în care Doly luase mai mulţi ostatici şi ucisese patru persoane.

În interiorul magazinului, poliţiştii au găsit un pistol automat marca Tokarev, ce corespundea perfect cu cartuşele găsite la locul unde fusese împuşcat bărbatul ce făcea jogging. "Este foarte posibil ca această armă să fi fost folosită de complicele lui Amedy Coulibaly cu o zi înainte de prima crimă a acestuia din Montrouge", susţine o sursă apropiată anchetei. "Acest complice l-ar fi putut duce pe Amedy Coulibaly la Vincennes. Încă nu se ştie cum a ajuns acesta la faţa locului", adaugă sursa citată.
În plus, anchetatorii explorează pista unui complice care i-ar fi însoţit pe fraţii Kouachi la locul atacului de la Charlie Hebdo, fără să participe însă la atac. A fost Coulibaly sau un al patrulea bărbat?, se întreabă cotidianul francez.

Le Parisien semnalează, de asemenea, că maşina înmatriculată pe numele lui Hayat Boumeddiene, soţia lui Amedy Coulibaly, şi folosită de acesta din urmă nu a fost încă găsită. Numeroase anchete sunt în curs pentru că maşina ar putea oferi indicii despre traseul urmat de Amedy Coulibaly.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările