Portugalia înregistrează un nou record de decese şi infectări cauzate de SARS-CoV-2

Portugalia înregistrează un nou record de decese şi infectări cauzate de SARS-CoV-2

Interdicţie de circulaţie în portugalia - arhivă

Noua tulpină de coronavirus, descoperită în Marea Britanie, se răspândeşte îngrijorător în Portugalia. Ţara a înregistrat noi recorduri de decese şi infectări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Portugalia a înregistrat miercuri, 20 ianuarie, un nou record zilnic atât în privinţa numărului de decese cât şi a celor de contaminări cu COVID-19, acesta din urmă crescând cu aproape 50%, în timp ce tulpina britanică a virusului continuă să se răspândească, informează AFP, citată de Agerpres.

Marţi, 19 ianuarie, Portugalia a trecut pentru prima oară de la începutul pandemiei pragul de 200 de decese zilnice, iar miercuri a stabilit un nou record, cu un bilanţ de 219 morţi.

Numărul de noi infectări cu SARS-CoV-2 a crescut miercuri la 14.647 faţă de 10.455 cu o zi înainte.

Infectările cauzate de noua tulpină descoperită în marea britanie reprezintă „aproape 13%” din infecţi, a declarat secretarul de stat pentru sănătate Antonio Lacerda Sales.

„Este semnificativ”, a apreciat oficialul, îngrijorat, într-o apariţie la postul de televiziune public RTP.

Cu un bilanţ de 70.000 de noi cazuri în ultimele şapte zile, Portugalia ocupă în prezent primul loc în lume ca ţară cu cel mai mare număr de infectări raportat la numărul populaţiei, depăşită fiind doar de enclava britanică Gibraltar, potrivit datelor oficiale centralizate de AFP.

Conform Agerpres, după ce a relaxat restricţiile impuse cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an, guvernul socialist a trebuit să impună vinerea trecută măsuri de izolare generalizate, fără să ajungă totuşi să închidă şcolile ca în primăvara anului trecut. Dar, având în vedere rata de răspândire a virusului, tot mai mulţi epidemiologi solicită o înăsprire urgentă a măsurilor, începând cu închiderea şcolilor.

Premierul Antonio Costa a explicat marţi, în cadrul unei dezbateri în parlament, că doreşte să menţină şcolile deschise pentru a limita „costul social enorm pe care l-ar presupune închiderea lor”, dar a recunoscut că acest lucru ar putea să de dovedească necesar.

Portugalia se pregăteşte să voteze duminică pentru a alege un posibil succesor al preşedintelui Marcelo Rebelo de Sousa, care urmăreşte să obţină un al doilea mandat.

Citeşte şi:

Acord între liderii europeni pentru recunoaşterea reciprocă a testelor rapide pentru COVID-19

Italia vrea să dea în judecată Pfizer: „Protecţia sănătăţii cetăţenilor italieni nu se negociază”. Care este motivul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările