Portugalia înăspreşte restricţiile anti-COVID. „Vrem un Crăciun cu mai puţină teamă“

Portugalia înăspreşte restricţiile anti-COVID. „Vrem un Crăciun cu mai puţină teamă“

Portugalia are una dintre cele mai mari rate de vaccinare anti-COVID Foto: EPA

Premierul Portugaliei a anunţat, marţi, că autorităţile ar putea reintroduce anumite măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului înaintea vacanţei de la final de an, însă acestea sunt menite să "perturbe cât mai puţin posibil vieţile oamenilor", transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

''Trebuie să încercăm să acţionăm acum, astfel încât să aşteptăm perioada de Crăciun cu mai puţină teamă. Cu cât acţionăm mai târziu, cu atât mai mari sunt riscurile'', a subliniat Antonio Costa, premierul portughez, citat de Reuters.
 
El a precizat că este foarte puţin probabil ca Guvernul să reintroducă un lockdown şi că noile măsuri sunt menite să ''perturbe vieţile oamenilor cât mai puţin posibil''.
 
Purtarea măştii sanitare este obligatorie în transportul public, în centrele comerciale şi în locurile aglomerate, iar pentru accesul în cluburi sau la evenimente de amploare este nevoie de certificatul european COVID-19.
 
Numărul noilor cazuri zilnice este în creştere în ultima lună în Portugalia, atingând sâmbătă 1.816 noi cazuri, un record în ultimele 60 de zile. 
 
Portugalia are o rată de vaccinare printre cele mai mari din UE. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările