Portugalia: Un avion şi-a pierdut bucăţi din motor în zbor: „O ploaie de resturi s-a abătut asupra maşinilor“

Portugalia: Un avion şi-a pierdut bucăţi din motor în zbor: „O ploaie de resturi s-a abătut asupra maşinilor“

Avionul a putut ateriza fără probleme la scurt timp după incident FOTO Tap Portugal

Părţi din motorul unui avion Airbus 330 al companiei aeriene TAP Portugal, cu 268 de persoane la bord, au căzut peste maşini şi peste o casă la scurt timp după ce avionul a decolat de pe aeroportul din Lisabona, unde a fost nevoit să se întoarcă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avionul se îndrepta către Sao Paulo şi "a putut ateriza fără probleme" la scurt timp după incident, produs sâmbătă dimineaţa, a anunţat o purtătoare de cuvânt a companiei aeriene publice care se ocupa de "găsirea unei soluţii pentru transportarea pasagerilor către destinaţie".

"Părţi din motor au căzut peste maşini şi peste o casă, dar nimeni nu a fost rănit printre pasageri", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

"Dintr-unul dintre motoare ieşea fum, iar o ploaie de resturi s-a abătut asupra maşinilor", a povestit o tânără care a declarat că a fost lovită de aceste proiectile.

Pentru moment nu a fost oferit niciun detaliu despre acest incident.

Marţi, un alt Airbus al TAP, care făcea legătura între Lisabona şi Amsterdam, a fost nevoit să aterizeze pe aeroportul Orly din apropiere de Paris, după o problemă de depresurizare a cabinei.

Întârzieri în livrarea a şase avioane Airbus pe care TAP le-a achiziţionat de la alte companii aeriene au antrenat o serie de amânări sau anulări de zboruri în ultimele luni, generând nemulţumirea a numeroşi pasageri.

În plină expansiune, TAP a transportat în primul semestru 5,2 milioane de pasageri, respectiv cu 7,2 la sută mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Alte 11 legături au fost inaugurate în această vară, între care patru către America Latină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările