Populiştii de dreapta din Europa strâng rândurile

Populiştii de dreapta din Europa strâng rândurile

Marine Le Pen, Tomio Okamura şi Geert Wilders Foto: EPA

Liderii partidelor de extremă-dreapta din Europa s-au întâlnit sâmbătă la Praga în încercarea de a consolida cooperarea între populişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Încurajaţi de succesul înregistrat de formaţiunea austriacă de extremă-dreapta Partidul Libertăţii, care a reuşit să-şi adjudece ministere importante în noul guvern de la Viena, reprezentanţii partidelor prezente la conferinţa din capitala Cehiei au lansat un nou atac la Uniunea Europeană, relatează agenţiile internaţionale de presă.
 
La reuniunea găzduită de antreprenorul ceho-japonez Tomio Okamura, al cărui Partid pentru libertate şi democraţie directă (SPD), fondat în 2015, a obţinut 10,6% la alegerile legislative din octombrie, au participat Marine Le Pen, reprezentanta Frontului Naţional din Franţa, Geert Wilders, şeful Partidului Libertăţii (PVV) din Olanda, precum şi reprezentanţi ai Ligii Nordului (Italia) şi ai Partidului Libertăţii (Austria). Formaţiunea antiimigraţie Alternativa pentru Germania nu a fost prezentă.
 
Deşi atacurile la adresa UE şi a politicii Bruxeless-ului privind migraţia s-au ţinut lanţ, Marine Le Pen a susţinut că niciunul dintre partidele prezente nu este xenofob. 
 
„Suntem în opoziţie cu Uniunea Europeană pentru că suntem de părere că este o organizaţie catastrofal de dezastruoasă. Migraţia este aproape insuportabilă, respectatele noastre culturi sunt distruse. Ne place diversitatea. Îmi place ca olandezii să fie olandezi, cehii să fie cehi, frencezii să fie francezi, italienii să fie italieni“, a spus ea.
 
În acest timp, Geert Wilders a afirmat că Bruxelles-ul este „o ameninţare existenţială la adresa statelor naţionale“. El a lăudat, totodată, ţările din estul Europei care au refuzat să-şi deschidă porţile migranţilor, cum ar fi Polonia, Ungaria şi Cehia. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările