Ponta lucrează cu agenţia de PR a gigantului Gazprom şi a guvernului Rusiei pentru refacerea imaginii în UE

Ponta lucrează cu agenţia de PR a gigantului Gazprom şi a guvernului Rusiei pentru refacerea imaginii în UE

Victor Ponta se întâlneşte azi cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz

"Pentru îngrijirea imaginii şeful guvernului de la Bucureşti a fost implicată agentia de PR a Gazprom şi a guvernului rus la Bruxelles", notează astăzi cotidianul austriac Die Presse, al cărui correspondent la Bruxelles l-a întrebat pe premierul Victor Ponta dacă aceste servicii sunt plătite din banul public. Nu a obţinut niciun răspuns.

Jurnalişti străini, acreditaţi la Bruxelles, au primit pe email declaraţii ale premierului României şi ce anume intenţionează să-i asigure pe liderii europeni de la reprezentanţii companiei G+Europe, ai cărei clienţi sunt menţionaţi de ziarul citat.

Emailul, pe care Adevărul l-a obţinut, descrie cum doreşte Ponta să-şi convingă partenerii europeni că acţiunile şi schimbările din ţară respectă democraţia şi statul de drept. Jurnaliştii străini discutau ieri despre emailurile primite cu precizarea că serviciile unei astfel de companii sunt extrem de scumpe. 

La Bruxelles, Victor Ponta încearcă să disiperseze reproşurile privind o lovitură de stat tăcută", mai scrie Die Presse, enumerând întâlnirile pe care premierul român le avea programate în aceste zile.

Preşedintele Parlamentului European Martin Schulz şi liderul socialiştilor din Parlamentul European Swoboda l-au apărat iniţial, în mod susţinut, pe "prietenul lor de partid". În timp scurt însă, au fost nevoiţi să constate, că loviturile rapide de ocupare a funcţiilor statului şi modul în care Ponta a gestionat scandalul plagiatului la fel ca şi respingerea deciziilor Curţii Constituţionale pot să cauzeze pierderi enorme partidului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: