Polonia vrea să cumpere submarine din Franţa

Polonia vrea să cumpere submarine din Franţa

Ministrul francez al apărării Florence Parly şi omologul său polonez Antoni Macierewicz au discutat miercuri la Paris despre intenţia Poloniei de a achiziţiona submarine, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
 „Trebuie să văde ce este fezabil, să punem subiectele pe masa discuţiilor“, a precizat Ministerul francez al Apărării, la un an după ce conservatorii aflaţi la putere la Varşovia au anulat un contract de achiziţie a 50 de elicoptere militare Caracal de la compania franceză Airbus.
 
Potrivit ministrului polonez adjunct al apărării Michal Dworczyk, discuţiile s-au concentrat asupra planului de achiziţionare de submarine de către Marina poloneză.
 
Polonia are discuţii pe acest subiect cu industria de apărare franceză, dar şi cu cele germană şi suedeză.
 
Varşovia a lansat în februarie o nouă licitaţie în vederea achiziţionării a 16 elicoptere militare, la care a invitat companiile americană Lockheed Martin, italiană Leonardo-Finmeccanica şi Airbus.
 
Însă premierul Beata Szydlo l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că ”subminează pilonii UE” şi că vrea ”să introducă protecţionismul” prin faptul că cere o revizuire a directivei cu privire la munca detaşată.
 
Emmanuel Macron i-a replicat că Polonia se plasează ”la marginea” Europei prin faptul că se ”opune intereselor europene în numeroase subiecte”, nişte declaraţii denunţate drept ”arogante” de către Szydlo.
 
citeste totul despre: