Polonia urmează să construiască un zid la graniţa cu Belarus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gard de sârmă ghimpată la graniţa dintre Polonia şi Belarus FOTO Profimedia
Gard de sârmă ghimpată la graniţa dintre Polonia şi Belarus FOTO Profimedia

Polonia urmează să înceapă - în decembrie - să construiască un zid la frontiera cu Belarus, unde sunt comasaţi în prezent numeroşi migranţi aduşi de regimul Lukaşenko din Orientul Mijlociu.

„Întreprinderea pe care trebuie s-o finalizăm este o investiţie strategică şi prioritară pentru securitatea naţiunii şi cetăţenilor săi”, a declarat luni ministrul polonez de Interne Mariusz Kaminski.

Mariusz Kaminski a anunţat că în acest sens urmează să se semneze contracte - până la 15 decembrie -, că lucrările urmează să fie lansate mai târziu în aceeaşi lună şi vor avea loc 24 de ore din 24.

Zidul urmează să coste 353 de milioane de euro (407 milioane de dolari) şi să aibă 180 de kilometri lungime, adică aproape jumătate din lungimea de 400 de kilometri a frontierei Poloniei cu Belarusul.

Parlamentul polonez a dat undă verde construirii zidului în octombrie.

Mii de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, au traversat sau au încercat să străpungă această frontieră.

Polonia a trimis mii de militari în zona de frontieră, unde a decretat starea de urgenţă şi a ridicat în grabă o barieră de sârmă ghimpată, transmite AFP, potrivit news.ro.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite