Polonia prelungeşte majoritatea restricţiilor, dar deschide grădiniţele

Polonia prelungeşte majoritatea restricţiilor, dar deschide grădiniţele

Polonia prelungeşte restricţiile, dar deschide grădiniţele şi permite practicarea sporturilor în aer liber.

Polonia va redeschide grădiniţele şi va permite practicarea sporturilor în aer liber începând de lunea viitoare, 19 aprilie. Totuşi, alte restricţii vor fi prelungite cu încă o săptămână, a anunţat miercuri ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, după o creştere a cazurilor de COVID-19

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest val mătură spitalele acum (...) încă avem un vârf al numărului de cazuri chiar acum în spitale', a spus ministrul într-o conferinţă de presă.”, conform Agerpres.

El a informat că hotelurile vor rămâne închise până la 3 mai, în timp ce alte restricţii vor fi prelungite până la 25 aprilie.

„De lunea viitoarea, copiii vor putea reveni în grădiniţe şi creşe”, a afirmat Niedzielski.

De la mijlocul lunii martie, în Polonia au fost impuse restricţii. S-au închis teatrele, mall-urile, hotelurile şi sălile de cinema, urmate de grădiniţe şi frizerii.

Polonia a raportat miercuri încă 803 decese asociate COVID-19, al doilea cel mai grav bilanţ după cel de 954 de decese din weekend-ul de Paşte, care includea decesele din urmă cu mai mult de o zi. Numărul de infectări noi cu coronavirus a fost de 21.283.

Ministrul a spus că va utiliza vaccinul anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson, în conformitate cu recomandările Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

„Din punctul de vedere al EMA, beneficiile sunt mai mari decât riscurile”, a adăugat el.

Aproximativ 120.000 de doze din acest vaccin urmau să fie livrate miercuri în Polonia, a transmis marţi agenţia oficială de presă PAP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările