Polonia: Jaroslaw Kaczynski a fost reales preşedintele partidului conservator PiS, din postura de candidat unic

Polonia: Jaroslaw Kaczynski a fost reales preşedintele partidului conservator PiS, din postura de candidat unic

FOTO theguardian.com

Preşedintele Partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier pe probleme de securitate naţională, a fost ales preşedinte al formaţiunii conservatoare la congresul desfăşurat sâmbătă la Varşovia, transmite EFE.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul conservator, care conduce PiS din ianuarie 2003, a fost ales de cei aproape 1.500 de delegaţi din întreaga ţară care au venit la congresul naţional, unde s-a mai decis reformarea statutelor partidului pentru a înlocui funcţia de şef al Comitetului Executiv cu cea de secretar general.
"Mulţumesc tuturor, îi mulţumesc lui Dumnezeu în momente în care PiS se confruntă cu provocări uriaşe şi cu oportunităţi pentru Polonia", a declarat Kaczynski, al cărui partid guvernează Polonia cu majoritate absolută din 2015, potrivit Agerpres.
La congres, programat pentru toamna anului trecut, dar amânat din cauza pandemiei, a fost ales şi un nou preşedinte al Consiliului Politic, un nou auditor naţional şi un nou preşedinte al Tribunalului Disciplinar.
Congresul continuă şi duminică, când vor fi aleşi cei patru vicepreşedinţi ai partidului, iar unul dintre aceştia va fi, cel mai probabil, actualul şef al guvernului, Mateusz Morawiecki.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările