Polonia anunţă că va ajuta Suedia şi Finlanda, în cazul unui atac în timpul procesului aderării la NATO

Polonia anunţă că va ajuta Suedia şi Finlanda, în cazul unui atac în timpul procesului aderării la NATO

Mateusz Morawiecki FOTO EPA-EFE

Polonia va ajuta Suedia şi Finlanda în cazul unui atac pe teritoriile lor, înaintea unei aderări la NATO, anunţă joi premierul Mateusz Morawiecki, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Consider aderarea Suediei şi Finandei la NATO un semnal important al consolidării securităţii în Europa”, subliniază într-o conferinţă de presă şeful Guvernului de la Varşovia.

„Vreau să clarific că, în cazul unei atacări a Suediei sau Finlandei în timpul (procesului lor al) aderării (la NATO), Polonia le va ajuta”, subliniat Mateusz Morawiecki.

Finlanda şi Suedia şi-au depus miercuri cererile de aderare la NATO, iar consultări se află în curs între aliaţi în vederea ridicării opoziţiei Turciei faţă de integrarea celor două ţări nordice în Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP.

„Acesta este un moment istoric, într-un moment critic pentru securitatea noastră”, declară secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, care a primit cererile de aderare, prezentate de către ambasadorii celor două ţări.

„Sperăm să încheiem rapid” procesul, a subliniat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările