Poliţiştii din Roma vor învăţa limba română

La data de 14 aprilie, de la ora 14, va demara proiectul lansat de Poliţia Municipală din Roma şi susţinut de Asociaţia Naţională a Poliţiştilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acesta se referă la predarea de cursuri de limba română agenţilor de poliţie din Roma. Limba română va trebui să fie cunoscută de cel puţin două persoane din patrula de poliţişti de proximitate şi cel puţin zece din Grupul de Asistenţă Urbană (GSSU).

La eveniment vor fi prezenţi: Răzvan Rusu (Ambasadorul României în Italia), George Bologan, Marian Mândroc (reprezentanţi pe parte de Cultură, respectiv Siguranţă), Nicoleta Neşu (Università la Sapienza din Roma, Catedra de Limba şi Literatura Română).

"Organizarea de cursuri de limba romană pentru profesionişti ai Poliţiei Municipale din Roma arată dorinţa administraţiei municipale de a investi în cunoaşterea limbilor străine, care este esenţială în situaţii precum cea în care trăim, în cazul în care turismul şi imigraţia sunt semnificative în comparaţie cu restul Europei ", a declarat Fabrizio Santori, preşedintele Comisiei de Securitate a oraşului Roma.

De la data de 14 aprilie 2010, în fiecare zi de miercuri de la 14.00 la 19.00 se vor ţine cursurile de limba română, în sala Gonzaga din Via della Consolazione 4.

Află mai multe despre obiectivul acestor cursuri


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările