Poliţiştii şi locuitorii unui sat au stricat petrecerea participanţilor la un festival rock neo-nazist: i-au lăsat fără bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi locuitorii din Ostritz au stricat petrecerea participanţilor la un festival rock neo-nazist, după ce au confiscat şi au cumpărat de la comercianţi toată berea, conform agenţiei DPA, citată de CNN. Poliţiştii au acţionat în baza unei hotărâri judecătoreşti, în timp ce locuitorii s-au mobilizat din cinvingeri anti-naziste.

Poliţia a publicat pe Twitter fotografii cu ofiţerii în momentul confiscării 4.200 de litri de bere. 

Pentru a fi siguri că participanţii la festival nu vor ocoli interdicţia oficială, locuitorii au cumpărat toată berea din magazinele locale. „Am plănuit deja cu o săptămână înainte“, a spus activistul local Georg Salditt. „Am vrut să-i lăsăm pe neonazişti pe uscat. Ne-am gândit, că dacă va fi interzis alcoolul, vom cumpăra totul de la Penny (magazin alimentar german)“. 

În total, Salditt a afirmat că ei au cumpărat mai mult de 200 de cutii de bere. 

„Neonaziştii nu au fost fericiţi de acest lucru“, a spus activistul Markus Kremser pentru Mitteldeutscher Rundfunk.

În final, au fost mai mulţi ofiţeri de Poliţie la festivalul Shield and Sword decât neonazişti. Poliţia a anunţat că între 500 şi 600 de persoane au fost prezente la festival, potrivit DPA. 

Forţele de ordine au declarat că 2.000 de persoane au protestat faţă de neonazişti. 

Festivalul a atras un număr dublu de participanţi anul trecut, când nu a fost interzis alcoolul. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite