Poliţiştii croaţi au tras asupra unui grup de migranţi. Un bărbat, în stare critică

Poliţiştii croaţi au tras asupra unui grup de migranţi. Un bărbat, în stare critică

Migranţi FOTO Arhivă / Guliver / Getty Images / John Moore

​Poliţiştii croaţi au tras asupra unui grup de migranţi clandestini care încerca să ajungă în Slovenia, sâmbătă seară. Un bărbat este în stare critică, au anunţat oficiali din Rijeka, potrivit Reuters.

Ministrul croat de Interne Davor Bozinovic a declarat că grupul încerca probabil să traverseze graniţa pentru a ajunge în Slovenia. El nu a precizat câte persoane erau în grup şi nici naţionalităţile lor.

Croaţia se află pe ruta folosită de mulţi migranţi din Orientul Mijlociu şi Asia centrală pentru a ajunge în ţări mai bogate din Uniunea Europeană.

“Poliţiştii împiedicau trecerea grupului care cel mai probabil voia să ajungă în Slovenia”, a spus Bozinovic, precizând că un bărbat a fost rănit probabil după folosirea armelor de foc.

Un medic de la spitalul din Rijeka a declarat că bărbatul este în stare critică, fiind rănit de gloanţe. “Pacientul a fost operat de urgenţă după ce a suferit răni în zona toracelui şi stomacului. Viaţa sa este în pericol”, a explicat medicul.

Davor Bozinovic a spus că autorităţile regionale vor ancheta incidentul care a avut loc în regiunea montană Gorski Kotar, în apropiere de Rijeka.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: