Politician italian anti-vaccinare, ridiculizat de internauţi după ce a fost internat în spital cu varicelă

Politician italian anti-vaccinare, ridiculizat de internauţi după ce a fost internat în spital cu varicelă

Massimiliano Fedriga FOTO Matteo Nardone

Un politician populist italian, care a dus o campanie împotriva vaccinării obligatorii la copii, a fost internat în spital pentru că s-a îmbolnăvit de varicelă, informează The Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

Massimiliano Fedriga, guvernator al regiunii italiene de nord Friuli-Veneţia Giulia şi oficial de rang înalt alt partidului anti-imigranţi Liga Nordului, a fost luat în derâdere pe reţelele de socializare după ce a recunoscut că este bolnav de varicelă. Acesta s-a declarat împotriva decretului Lorenzin care impune vaccinarea la copiii din Italia.

Fedriga a petrecut patru zile în spital fiind tratat pentru această boală care poate duce la deces în cazul adulţilor.

După ce a ieşit din spital, acesta a scris pe Twitter: „Sunt acasa, în convalescenţă şi le mulţumesc tuturor.” Fedriga a răspuns criticilor din mediul online specificând că deşi este împotriva decretului Lorenzin, este „de acord cu vaccinurile.”

Decretul Lorenzin presupune vaccinarea obligatorie pentru şase boli, inclusiv varicelă şi rujeolă şi a venit în contextul unei creşteri majore a deceselor cauzate de rujeolă în Italia, dar şi în alte ţări europene.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: