Principalul suspect al atentatului de la Barcelona, identificat de poliţia spaniolă. A jurat că va ucide necredincioşii

Principalul suspect al atentatului de la
Barcelona, identificat de poliţia spaniolă. A jurat că va ucide necredincioşii

Moussa Oukabir, principalul suspect al atacului cu maşina de pe Las Ramblas FOTO Heavy.com

Poliţia spaniolă l-a identificat pe suspectul pe care îl căuta în legătură cu atentatul de joi de pe bulevardul Las Ramblas din Barcelona soldat cu 13 morţi şi 100 de răniţi, printre care şi trei români. Este vorba de Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moussa este fratele lui Driss Oukabir, una dintre cele două persoane arestate la Ripoll în legătură cu atentatele din Catalonia, transmite news.ro.

Driss Oukabir este de origine marocană şi a fost arestat în noaptea de joi spre vineri. Actele sale ar fi fost folosite pentru închirierea furgonetei care a intrat în mulţime la Barcelona. El susţine, însă, că actele i-au fost furate şi că nu are nicio legătură cu atacul. 

Poliţia a mai arestat vineri dimineaţă un suspect, tot la Ripoll, aparent într-un tren.


Furgoneta folosită în atacul de la Barcelona

Anterior, autorităţile au reţinut un spaniol, suspectat de legături cu atacul, însă identitatea acestuia nu a fost făcută publică. Trei persoane au fost arestate în total în legătură cu atacurile de pe Las Ramblas şi din Cambrils, cel din urmă soldat cu uciderea celor cinci atacatori. Poliţia crede că a fost vorba de atacuri coordonate de o celulă de 12 persoane.

Potrivit La Vanguardia, Moussa Oukabir a scris pe un forum că va ucide toţi necredincioşii şi îi va lăsa în viaţă doar pe musulmanii practicanţi. Contul său a fost şters sau blocat între timp. El ar fi furat actele fratelui său pentru a închiria furgoneta, relatează presa spaniolă.

citeste totul despre: