Franţa: Poliţia a dejucat un atentat la Paris aflat în „stadiu avansat de planificare“. Un francez a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Interne al Franţei, Bernard Cazeneuve, a anunţat joi seară că autorităţile franceze au dejucat un nou potenţial atac terorist aflat în „stadiu avansat”, după ce o persoană a fost arestată într-o suburbie a Parisului, anunţă France 24.

Un bărbat de naţionalitate franceză a fost arestat joi de autorităţi, suspectat că plănuia să comită un atentat în Franţa, într-o amplă operaţiune în suburbiile Parisului, a anunţat, ministrul Cazeneuve.

Bărbatul, interpelat de poliţiştii de la Direcţia generală de securitate internă, „activa într-o reţea teroristă“, care intenţiona să atace teritoriul francez. El este „suspectat pentru implicare la nivel înalt în acest proiect de atentat“, a explicat ministrul francez de Interne.

El a precizat că trupele antitero au descins la locuinţa individului, situată în suburbia Argenteuil din nordul Parisului. În cursul percheziţiei din apartamentul bărbatului, poliţiştii au descoperit "o cantitate mică" de explozibili, potrivit unei surse din poliţie, citată de publicaţia Le Point. Ceilalţi locuitori ai imobilului în care se afla suspectul au fost evacuaţi temporar.

„Au fost lansate operaţiuni de deminare, înainte ca poliţiştii să continue cu percheziţiile în apartament, în parcare şi în zonă în condiţii optime", a declarat joi seară ministrul francez de Interne.

Cazeneuve a indicat că, "datorită unei investigaţii minuţioase desfăşurate de mai multe săptămâni", autorităţile franceze au reuşit "să împiedice un plan de atentat în Franţa aflat în stadiu avansat".

"Niciun element taingibil (descoperit în cadrul anchetei) nu plasează acest plan de atac în legătură cu atentatele din Paris şi Bruxelles", a explicat Cazeneuve.

Cazeneuve a adăugat că nu există, „în această fază a investigaţiilor”, legături între atacul planificat la Paris şi cel care a avut loc marţi, la Bruxelles. 

Între timp, autorităţile belgiene au organizat şi ele descinderi antiteroriste în mai multe zone ale Bruxelles-ului, în cadrul cărora trei persoane ar fi fost reţinute, conform Digi24. Deocamdată nu există un anunţ oficial al autorităţilor privind aceste acţiuni, însă locuitori ai capitalei belgiene au semnalat focuri de armă în anumite zone din oraş pe Twitter.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite