Poliţia catalană a arestat un bărbat suspectat că punea la cale asasinarea premierului Pedro Sanchez

Poliţia
catalană a arestat un bărbat suspectat că punea la cale asasinarea premierului Pedro
Sanchez

Membri ai Mossos d'Esquadra FOTO AFP

Mossos d'Esquadra, poliţia catalană, a anunţat joi că a arestat un bărbat care plănuia asasinarea premierului spaniol Pedro Sanchez. Expert în arme şi mânat de convingeri de extrema dreaptă, suspectul ar fi vrut să răzbune astfel demersul Guvernului de la Madrid de a muta mormântul lui Franco.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a fost arestat pe 19 septembrie, la Terrassa, la 23 de kilometri nord-vest de Barcelona, potrivit unui anunţ făcut de Mossos d'Esquadra.

Presa spaniolă scrie că poliţiştii au găsit 16 arme de foc în locuinţa sa.

Operaţiunea a fost lansată în baza unei avertizări primite de la membrul unui grup de pe aplicaţia de mesagerie „Whatsapp“, unde bărbatul şi-ar fi anunţat planul. El s-ar fi declarat dispus să se „sacrifice pentru Spania“ şi ar fi cerut sprijin logistic pentru asasinarea lui Pedro Sanchez.

Potrivit presei spaniole, suspectul are convingeri de extrema dreaptă şi este nemulţumit de planul premierului de a muta mormântul lui Francisco Franco, care a condus Spania între 1936 şi 1975.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: