Poliţia spaniolă a confiscat mai multe drone submarine care pot transporta până la 200 de kilograme de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Twitter
Foto Twitter

Poliţia spaniolă a confiscat trei drone submarine construite pentru contrabanda cu droguri şi care au capacitatea de a transporta până la 200 de kilograme şi traversa strâmtoarea Gibraltar dintre Maroc şi Spania.

Ancheta poliţiei a durat 14 luni şi au fost arestate 8 persoane din Cadiz, Malaga şi Barcelona. Poliţia a declarat că astfel a fost destrămată o bandă suspectată că a construit astfel de drone şi le-a furnizat traficanţilor de droguri din Europa.

Poliţia spaniolă spune şi că este pentru prima dată când descoperă un vehicul subacvatic capabil să fie operat de la distanţă.

„Aceste dispozitive ar putea permite traficanţilor de droguri să transporte de la distanţă cantităţi mari de narcotice prin strâmtoarea Gibraltar”, a spus poliţia într-un comunicat.

Una dintre dronele submarine capturate era complet construită şi încă două erau încă în construcţie. Se crede că perechea în curs de construire urma să fie livrată unei bande franceze pentru contrabandă cu cocaină.

Oficialii au confiscat, de asemenea, 14 kg de haşiş, 8 kg de marijuana, peste 157.300 EUR în numerar şi şase drone aeriene mari, scrie BBC.

Înarmate cu sisteme de navigaţie GPS, vehiculele ar putea fi operate de traficanţi de droguri de oriunde din lume folosind un dispozitiv cu conexiune la internet precum o tabletă.

Printre cei arestaţi s-au numărat un tată şi un fiu, despre care poliţiştii spun că era un pilot de elicopter calificat care avea cunoştinţele tehnice necesare pentru a construi vehicule atât de sofisticate.

Oficialii au susţinut că banda s-a specializat în construirea unei game largi de vehicule aeriene, terestre şi maritime destinate special transportului de droguri şi i-au acuzat că furnizează dispozitivele organizaţiilor criminale din Danemarca, Italia, Franţa şi Spania.

Potrivit agenţiei de presă EFE, anchetatorii au descoperit 13 tipuri diferite de vehicule - inclusiv remorci cu „fund dublu” ascuns, capabile să ţină până la 800 kg de marfă.

Nu este prima dată când anchetatorii descoperă vehicule concepute pentru transportul drogurilor sub apă. La începutul acestui an, o navă semi-submersibilă care transporta patru tone de cocaină a fost interceptată de marina columbiană în drum spre America Centrală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite