Poliţia din Leipzig, acuzată de rasism după ce a cerut hotelierilor să dea informaţii despre clienţi români suspecţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzaţii de rasism curg la adresa Poliţiei din Leipzig după ce a cerut hotelierilor să dea informaţii despre clienţii români cazaţi în perioada Festivalului Highfield, care a avut loc în weekendul trecut.

Poliţia din Leipzig a transmis o notă către hotelierii din zonă şi le-a cerut să anunţe dacă au oaspeţi români în perioada Festivalului de heavy metal Highfield, a cărui ediţie din acest an a avut loc weekendul trecut. Acum Poliţia din Leipzig este acuzată de rasism, relatează MDR.de, potrivit Digi 24.

În notă, poliţiştii îşi motivează solicitarea prin faptul că, în anii anteriori, cu ocazia festivalului, în zonă au acţionat bande de hoţi de buzunare din România.

Potrivit MDR.de, în 2016, au fost arestaţi 20 de membri ai unei bande care a acţionat în perioada festivalului.

Însă mai multe organizaţii îi acuză pe oamenii legii de rasism.

„Încalcă principiile de nediscriminare şi nu constituie o metodă acceptabilă de anchetă“, a declarat pentru MDR.de purtătorul de cuvânt al organizaţiei Cop Watch, care monitorizează abuzurile poliţiei.

„Încă o dată, metode dubioase ale poliţiei... Fascismul cotidian soseşte sub forma unei scrisori oficiale formulată educat“, scrie pe Twitter deputata locală Juliane Nagel.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Leipzig îşi apără instituţia, explicînd că a acţionat în baza unor schimburi de date făcute la nivel naţional. Aceste schimburi identifică un grup de infractori care urma să acţioneze festival.

În plus, pe Twitter, Poliţia din Leipzig afirmă că nota respectivă este acoperită de un articol din Legea Poliţiei Saxone: „În termenii stabiliţi de lege, poliţia poate adopta măsurile necesare pentru a evita problemele de siguranţă şi ordine publică“.

Der Sächsische Datenschutzbeauftragte, garantul pentru protecţia datelor personale din landul Saxonia, apreciază că poliţia a acţionat legal, iar furnizarea datelor se face voluntar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite