Trunchiul decapitat şi fără membre găsit în largul coastelor daneze, identificat ca fiind al jurnalistei dispărute din submarinul inventatorului Peter Madsen

Trunchiul decapitat şi fără membre găsit în largul coastelor daneze, identificat ca fiind al jurnalistei dispărute din submarinul inventatorului Peter Madsen

FOTO Getty Images

Poliţia daneză a anunţat marţi că un trunchi omenesc găsit la malul mării, în Copenhaga, a fost identificat ca fiind al jurnalistei suedeze  Kim Wall, care a murit la bordul submarinului Nautilus, al unui inventator danez, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„ADN-urile trunchiului şi al lui Kim Wall se potrivesc”, a anunţat Poliţia din Copenhaga într-un mesaj postat pe Twitter.

„Avem de-a face cu un trunchi ale cărui braţe, picioare şi cap au fost tăiate deliberat”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Copenhaga, Jens Moller.
   
Wall a fost văzută ultima oară pe 10 august, plecând într-o călătorie pe un submarin împreună cu inventatorul Peter Madsen.

Submarinul s-a scufundat la câteva ore după ce a început căutarea lui Wall, iar Madsen a fost acuzat de omor prin neglijenţă.

Proprietarul submarinului artizanal danez Nautilus a declarat că jurnalista suedeză dată dispărută din 11 august a murit accidental, la bordul submersibilului şi că i-a aruncat trupul în mare, a anunţat luni poliţia daneză.

El a declarat iniţial că a lăsat-o în siguranţă în apropiere de Copenhaga, însă a spus, ulterior, că a jurnalista a murit într-un accident.

Poliţia din Copenhaga urma să ofere detalii miercuri, într-o conferinţă de presă.

Trunchiul a fost găsit luni. Membrele şi capul au fost tăiate în mod voit, a anunţat poliţia.

Wall, în vârstă de 30 de ani, a fost dată dispărută de prietenul ei, după ce tânăra nu s-a mai întors din călătoria cu submarinul de pe 10 august.

Această jurnalistă independentă voia să scrie un material despre Madsen şisubmarinul său, Nautilus.

Submarinul, dat dispărut, a fost localizat pe 11 august, iar Madsen a fost salvat înainte ca submersibilul să se scufunde.

Poliţia daneză crede că vasul, de aproximativ 40 de tone, a fost scufundat în mod voit de către Madsen, care a fost arestat. El respinge orice faptă reprobabilă.
   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: